Lanturi antiderapante

Gama completa de produse

APLICATII
SISTEME DE RIDICARE


Descarca catalog produse

Descarca catalog produseCONTACT

RUD Florian Rieger SRL

str. Europa Unita nr.4
550052 Sibiu/Romania

Tel. + 40 269 203-609
+ 40 269 203-600
Fax + 40 269 203-620

E-Mail: vanzari@rud.ro


Lanturi antiderapante

pentru siguranta ta auto

     Lanturile auto se folosesc doar atunci cand partea carosabila a drumului este acoperita cu zapada dar mai ales atunci cand aceasta zapada depaseste 2-3 cm.

     Practic echiparea corespunzatoare a autoturismului cu lanturi antiderapante se recomanda atunci cand exista riscul impotmolirii masinii. Nu se recomanda folosirea acestora pe gheata deoarece puteti pierde aderenta la fel de usor. Viteza de rulare atunci cand aveti puse lanturi trebuie sa fie mai mica decat viteza normala de croaziera.

lanturi antiderapante

Producem lanturi auto pentru diferite tipuri de autovehicule, omologate RAR

Contact direct la Tel: 0269 203 609 | Mobil: 0744 632 759

Montarea lanturilor antiderapante

 • Chiar daca autovehiculul dvs este dotat cu anvelope de iarna, un strat mai gros de zapada, un viscol sau un drum inghetat poate reprezenta o dificultate pentru buna rulare a acestuia. De aceea este recomandat ca lanturile antiderapante sa nu lipseasca din portbagajul dvs.
 • Montarea lanturilor antiderapante se face inainte de drumul care poate crea probleme si care este acoperit cu cativa centimetrii de zapada. Lanturile antiderapante se monteaza mereu pe rotile de tractiune, insa pot fi montate si pe toate cele 4 roti ale masinii, sau chiar si pe rotile unei remorci.
 • Montarea lanturilor antiderapante nu trebuie sa fie facuta prea strans, iar marimea acestora trebuie sa corespunda anvelopelor masinii. Datorita tehnologiei avansate, lanturile antiderapante pot fi montate cu multa usurinta, fara a crea dificultati. Este indicat sa se respecte in tocmai instructiunile de montare din manualul de utilizare.
 • Viteza maxima cu care se va putea circula este de 50 km/h.
 • Pe sectiunile de drum care nu prezinta probleme, sau care nu sunt acoperite cu zapada este indicat ca lanturile antiderapante sa se demonteze intrucat pot deteriora anvelopele si drumurile asfaltate. Asadar portiunea de drum pe care lanturile antiderapante ar trebui folosite, este strict cea care prezinta probleme.

 • Sisteme de montaj

 • Lanturile antiderapante moderne, pentru gheata si zapada, trebuie sa poata fii montate si demontate - pe intelesul fiecaruia - in cel mai scurt timp posibil. RUD a reusit prin 4 sisteme de montaj, sa ofere fiecarui utilizator, solutia optima. La toate lanturile noastre, este atasata o instructiune clara de utilizare cu imagini. Mai mult, oferim filme cu descrierea modului de montaj a fiecarui lant.

  • RUD-comfort CENTRAX
   Cel mai simplu de montat: Lantul-RUD-Centrax este un produs compact. Fara parti de lant pe interiorul rotii.
  • RUD-matic Bugelkette-lant cu colier
   Mult comfort si putin spatiu, datorita colierului din otel arcuit: Un montaj fara manevrari in carcasa rotii.
  • RUD-compact Seilkette-lant cu plasa
   Practic la tractiune frontala: Montaj-compact. Se aplica si se strange.
  • RUD-profi Verschlussketten-lant cu dispozitive de inchidere
   De la profesionisti pentru profesionisti: Montajul profesionist. Recunoscut si apreciat in lumea intreaga, perfectionat pentru iernile grele.

  Sistemele-RUD de montaj diferite, ofera multiple avantaje, lanturile antiderapante putand fii montate si demontate in cel mai scurt timp posibil.

  VEZI INSTRUCTIUNI DE MONTARE COMPLETE

Instructiuni video pentru montarea lanturilor antiderapante

Instructiuni lanturi antiderapante RUD Soft Spike

Instructiuni lanturi antiderapante RUD Compact Easy2Go

Instructiuni lanturi antiderapante RUD Confort Centrax

Lanturi camioane

Aveti obligativitatea echiparii corespunzatoare pentru iarna a autovehiculelor conform legii

Echiparea cu lanturi a camioanelor este obligatorie!

Lanturile antiderapante sunt obligatorii pentru autovehiculul de transport marfa cu o masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone si al autovehiculului de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducatorului auto. Prin urmare va recomandam echiparea corespunzatoare cu lanturi a camioanelor, masinilor de marfa si de transport, conform legii

Rud este unul dintre cei mai vechi producatori de lanturi din lume, avand peste 135 de ani de experienta ca firma germana. Produsele noastre respecta cele 3 elemente definitorii ale companiei: calitate, invovatie, siguranta.

Lanturile au 2 ani garantie si va oferim un serviciu prompt post-vanzare, datorita localizarii in Romania a productiei si centrelor de vanzare.

Avem solutii si produse pentru orice gama de camioane

Opinii de la utilizatori de lanturi antiderapante

"Mi-am cumparat de sarbatori lanturile antiderapante RUD Soft Spike. Sunt super. Sunt putin "de fitza" insa nici nu am simtit ca am mers prin zapada. Ma pregatesc de un sejur la munte deci cred ca voi cumpara RUD-profi, cu siguranta fara lanturi antiderapante nu voi face fata la drum."
Laurentiu, Sibiu

"Mi-am cumparat si eu lanturi antiderapante marca Rud , si nu am crezut ca intr-adevar imi pot fi de ajutor. Am zis sa le am si sa le tin in portbagaj, pentru orice eventualitate. Dar am fost nevoita sa le folosesc. M-a surprins cat de usor s-au montat si cat de mult ajutor mi-au fost pe portiunea pe care am avut nevoie de ele, fara lanturi nu puteam parcurge drumul. Siguranta e importanta si merita sa ai lanturi antiderapante in potbagaj."
Andreea, Cluj

"Din iarna am achizitionat pt masina personala tip 4X4 modelul de lanturi RUD- confort CENTRAX. Am fost placut surprinsa de usurinta montarii lor. Nu se simte nici un disconfort la rulaj si am testat si in contitii extreme, la munte pe zapada batatorita si a facut fata fara probleme. Ambalajul e practic si ocupa foarte putin spatiu."
Claudia, Craiova

Sfaturi pentru utilizarea lanturilor de zapada

 • Daca considerati ca este complicata montarea lanturilor antiderapante, va sfatuim sa faceti un test inainte de a pleca la drum, astfel incat in momentul in care o sa va aflati in dificultate, montarea lanturilor antiderapante sa fie usor de facut.
 • Achizitionati lanturi antiderapante de marime corespunzatoare cu anvelopele dvs.
 • Daca aveti lanturi antiderapante montate nu depasiti viteza maxima recomandata de 50 km/h.
 • Folositi lanturile antiderapante doar pe portiunea de drum care prezinta dificultati, pe timp de viscol, sau pe un drum acoperit cu zapada. Evitati sa folositi lanturile antiderapante pe asfalt uscat sau gheata, deoarece pot afecta atat anvelopele cat si afaltul.

De cate lanturi de zapada este nevoie?

 1. Autovehicul cu tractiune pe fata va avea nevoie de:
  • O pereche de lanturi antiderapante montate pe rotile din fata
 2. Autovehicul cu tractiune pe spate va avea nevoie de:
  • ca si varianta mai simpla - o pereche de lanturi antiderapante pe rotile din spate
  • ca si varianta mai sigura - cate o pereche de lanturi antiderapante pe pentru fata/spate
 3. Autovehicul 4x4:
  • o pereche de lanturi antiderapante pe rotile din fata

Toate autovehiculele, indiferent de tipul de tractiune , vor beneficia de o mult mai buna aderenta in cazul montarii de lanturi antiderapante pe toate rotile.

Intrebari frecvente despre lanturile auto

 • Intrebare: De ce e important sa achizitionez lanturi antiderapante?
 • Raspuns: Lanturile antiderapante reprezinta cea mai sigura metoda de controlare a autoturismului in conditiile de iarna. Acestea ofera cea mai mare siguranta in cazul virajelor sau al franarilor, atat pentru dvs. cat si pentru ceilalti participanti la trafic.

 • Intrebare: Care este limita de viteza in cazul folosirii de lanturi antiderapante?
 • Raspuns: Limita de viteza recomandata in cazul folosirii lanturilor antiderapante este de maxim 50 km/h.

 • Intrebare: Pe care din roti trebuie sa montez lanturi antiderapante?
 • Raspuns: In functie de autoturismul dvs., si de modul de tractiune al acestuia, lanturile antiderapante se monteaza pe rotile cu tractiune. Daca autovehiculul are tractiune pe fata va avea nevoie de lanturi antiderapante pe rotile din fata. Daca autovehiculul are tractiune pe rotile din spate, este necesara montarea lanturilor antiderapante pe rotile din spate, dar indicat sa fie montate atat pe cele din spate cat si pe cele din fata (pentru o siguranta maxima).

 • Intrebare: Cum aflu marimea anvelopei?
 • Raspuns: Marimea anvelopei este specificata pe partea exterioara a fiecarei anvelope.

 • Intrebare: Cand e indicat sa folosesc lanturi antiderapante?
 • Raspuns: Va recomandam sa montati lanturile antiderapante inainte de a incepe sa conduceti pe un drum inzapezit. Montarea ulterioara va fi mai dificila si va lua mai mult timp, din cauza impotmolirii.

Lantul antiderapant automat Centrax

Imbatabil, usor de montat, fara operatiuni in spatele rotilor, se fixeaza automat in momentul pornirii.

Modelul de lant antiderapante de inalta eficienta denumit "Centrax" si oferit de firma RUD, se caracterizeaza prin montare foarte rapida.

Firma RUD, specializata in acest domeniu, a dezvoltat aceste lanturi antiderapante cu montare rapida pentru a fi utilizate pe noua generatie de autovehicule. Lantul antiderapant Centrax a fost modificat si imbunatatit, astfel are o structura potrivita pentru utilizare chiar si in spatii inguste, ofera o rulare lina si are o durata de viata mai mare. De asemenea, ofera cea mai buna aderenta pe zapada si gheata. Aceasta calitate se datoreaza sistemului de fixare si de tensionare optimizat si patentat.

Acest lant antiderapant este imbatabil. Lantul cu montare rapida se fixeaza automat pe roata in momentul in care aceasta incepe sa ruleze. Montarea dureaza doar cateva minute!

Operatiunile de montare care trebuie efectuate, sunt putine: lantul este fixat pe roata din partea frontala, dupa care urmeaza cuplarea adaptorului. Dupa finalizarea acestei operatiuni roata este gata de utilizare iar lantul se fixeaza automat pe roata in momentul in care aceasta incepe sa ruleze.

Mai simplu nu se poate! Noutatea oferita de "Centrax" este sistemul de fixare si de tensionare. Placa de fixare montata pe adaptor se inchide in mod automat in urma actiunii fortei centrifuge si previne in mod eficient decuplarea nedorita. Tensionarea are loc in urma actionarii cu o singura mana a comutatorului ergonomic. Montarea si demontarea poate fi efectuata eficient indiferent de pozitia rotii. Lanturile antiderapante "Centrax" corespund standardelor aferente.

Firma RUD, experta in lanturile antiderapante ofera in cazul noului produs denumit "Centrax" articulatii din otel foarte flexibile. Astfel, este creata tendinta pasajului de roti ingust. Lantul antiderapant cu montare rapida poate fi montat si in cazul in care lanturile clasice nu pot fi utilizate - in special in cazul partii interioare a rotilor. Rularea lina a rotii poate fi observata atunci cand autovehiculul este pus in functiune. Acest fapt se datoreaza sistemului de amortizare montat pe legatura spre roti. Astfel este asigurata durata de viata mai lunga a produsului! Nervurile transversale din lant asigura tractiune maxima.

Pentru a raspunde tuturor nevoilor si solicitarilor clientilor, firma RUD ofera o gama foarte diversificata de lanturi antiderapante, pentru toata gama de autovehicule!